Bookmark and Share
Margrete Grarup
Anmeldelser
Margrete Grarup:
Denmark's jazz secret is out
By Chris Mosey, May 28, 2017. All About Jazz.

The Copenhagen daily newspaper Berlingske Tidende in 2015 called Margrete Grarup "the best kept secret in Danish jazz." In 2017, with two albums released in rapid succession on Storyville, that secret is out... and a star is born.
 
 
En aften med en velbevaret hemmelighed
Af Kjeld Frandsen
20. februar 2015

Med sin intonation og sin stemmevolumen fastslog den nordjyske sangerinde Margrete Grarup, at hun som jazzvokalist fortjener meget mere end blot regional bevågenhed.
Hun er blevet betegnet som den bedst bevarede hemmelighed i dansk jazz, hvilket for så vidt er korrekt, hvis dansk jazz er ensbetydende med den københavnske jazzscene. Oppe i det nordjyske har den nu 45-årige sangerinde Margrete Grarup nemlig i rigt mål slået sine folder, både som pædagog og som vokalist inden for blues, gospel og jazz. 
 
 
ØSTER HURUP: Mange af de næsten hundrede mennesker, der forleden overværede aftenandagten på havnen i Øster Hurup, havde vanskeligt ved at få de små hår på armene til at lægge sig ned igen, da de forlod stedet.

Det var blandt andre jazzsangerinden Margrete Grarups skyld.

Hun formåede, bistået af jazzens ukronede konge, Mads Vinding på bas og den lokale organist, Troels Kold, på klaveret, næsten at få tårerne frem i øjnene hos publikum med sin smukke og kraftfulde stemme.
Frederikshavn Bluesfestival 2011:
.... som den ene af hendes medspillere på festivalen her, Ronni Busack-Boysen udtrykker det:  …Margrete evner at økonomisere sine fraseringer. Derfor bliver hendes optrædener altid vedkommende, smagfulde og dynamiske, hvor mange andre sangerinder hurtigt lyder som rene stiløvelser. Desuden har hun en dyb forståelse for rammerne af de genrer hun bevæger sig i, og har et suverænt overblik over de historiske og stilistiske variationer i stilarterne. Hun har en jordbunden professionalisme og en behagelig, imødekommende og åben natur. Åh- og sidst, men ikke mindst - en helt fantastisk stemme..!’

20. august 2010
Når kirken bliver blå
--- ikke så snart forstummer orglet før Bech med trommstikker på kirkestolen og fodstamp banker rytme i bluesnummeret "Be My Husband". Margrete Grarup supplerer sin sang med håndklap, og det er både saftigt og verdsligt i sin besyngelse af kødlig kærlighed. Grarup har en både stærk og flot stemme og synger renfærdigt, og når hun giver den fuld styrke, er det så lidenskaben står og dirrer i kirkeskibet.
 
6.-7. februar 2010:
Gospel i kirken
--- Margrete Grarup er en meget rutineret og levende sanginstruktør, så det varer ikke længe, før taget i kirken er ved at løfte sig, og overalt ser man kun glade ansigter.
 
En af deltagerne har sendt en hilsen. Hun skriver: Søndagens gudstjeneste blev en fantastisk oplevelse. Gospelsangene, kombineret med danske salmer, korte tekstlæsninger og refleksioner, altergang med uddeling af brød og vin flere steder i kirken, det hele gik op i en højere enhed. Nogen mennesker bliver ”rørt ved” af den traditionelle højmesse – med liturgi, salmebogen, prædiken osv. Jeg blev ”rørt ved” af dagens gudstjeneste.
03/04/2009 af Amalie Ørum:
Stærk vokalist
Herefter fulgte “Nobody’s fault but mine” og “You’re gonna need somebody”, mens den charmerende og stærke vokalist Margrete Grarup blev fornemt støttet af de fire herrer, der gjorde sig med deres respektive instrumenter og velklingende stemmer. ------
En intens og unik oplevelse for både publikum og for musikerne, der så ud til at hygge lige så meget som det veloplagte publikum, der kvitterede med stående ovationer.
Fra: Mud Morganfield brillerede i Vejle  
 
Basunen 2003 nr. 4 - 16. årgang Fagtidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland
Nordjyde soulede sig til sejr
I hård konkurrence med tre århusianere sikrede ålborggenseren Margrete Grarup sig den sidste fredag i oktober sejren, da Train bød på sangkonkurrence med afsæt i Blues Brothers. 10 deltagere dystede, men i sidste ende faldt valget på nordjyden. „Hun sang fantastisk, og hendes soulede stemme gjorde udslaget,“ fortæller en af de tre dommere, >>Læs mere
Margrete Grarup  | m_grarup@hotmail.com